lørdag 18. september 2010

Tasty Food

En lørdagskveld alene hjemme...jeg googler "sushi hjemkjøring oslo" og får opp just-eat.no, en side med oversikt over alle plasser som kjører ut mat. Jeg søker på sushi i området og får flere resultater, bl.a. sushiexpressen og house of sushi. Har ymse erfaringer med expressen, så jeg prøver HoS, men de skal ha hele 180,- bare for kjøringa. Glem det! Tasty Food? ok, jeg prøver.

Jeg bestiller en liten sashimi-meny, tempura maki og sakura maki (laks og purre). De har helt greie priser, mellom 59,- og 69,- for 8 biter maki pluss 45,- for utkjøring.

Jeg må betale med kort over internett, og får beskjed om "forventet levering kl.22.25". Tiden går, jeg er plutselig ikke alene hjemme lenger og minuttviseren tikker forbi både 6-, 7- og 8-tallet og jeg begynner å bli skeptisk, spesielt siden de stenger kl. 22.30, så det er ingen mulighet til å ringe og etterlyse. 22.58 ringer det på døren og en fyr kommer bærende på en pose med sushi.

I tillegg til soyasausen fikk jeg også med en boks med det jeg antar er sashimi-saus, med en slags blader i, som smakte syrlig og helt greit, bare ikke helt det jeg forbinder med sushi.

Jeg antar at tempura maki ikke lenger akkurat er sprø og smakfull og får desverre litt for rett. To bokser med assortert sushi kunne like gjerne vært salatblader. Det smaker nemlig ingenting. Makiene har grei konsistens, men tempuraen er vassen. Sashimien er litt for fast og ikke særlig ekslusiv. Det eneste jeg kan skjelne fra de andre bitene er kamskjellene, som faktisk smaker godt!

Jeg prøver alt en gang, men jeg tror det skal litt til før jeg prøver Tasty Food igjen.

Pris: Billig nok, men ikke verdt det
Smak: 1/6.
Service: 2/6. De er nok travle på lørdags kveld, men burde ikke skape forventninger til fersk mat
Atmosfære: Billig og enkelt, rimelig uformelt bud.

2 kommentarer:

 1. Jeg har selv vært på Tasty Food og spist, selv er jeg kokk og det virker som om du ikke vet hva du har bestillt, du snakker om sushi og sashimi om hverandre, slik jeg skjønner det har du bestillt sushi maki og sashimi
  det er flere steder som serverer ponzu (lime og soyasaus med vårløk)til sashimi og soya til sushi eller sushi maki.
  At tempura maki bli bløt er det samme som å bestille iskrem take away å klage på at isen smelter , dette er veldig vanskelig å få til på take away uten å jukse med råvarene.
  At du klager på at fisken er fast er kum et ferskhets stempel, når fisken er fast er den fersk, er den veldig mør har den vørt fryst eller begynner å bli gammel , Normal fersk fisk smaker lite, du likte kanskje kamskjellene fordi de sikkert har vært frossne slik mange sushi restauranter bruker og da blir de mørere enn ferske.
  jeg vet at Tasty food ikke er noen ren sushi restaurant så du kan heller ikke forvente det store utvalget.
  det er tydlig at du er uviten om kvalitet på fisk og burde derfor heller ikke komentere på denne måten !!!!!!!!!
  Hilsen kjempefornøyd kokk

  SvarSlett
 2. Takk for innspill!

  Denne bloggen er en blogg om mine erfaringer med sushi-plasser basert på min smak, slik blogger ofte. Jeg er ikke profesjonell kokk eller utdannet innen mat. Jeg har heller aldri påstått noe annet. Kommentarene vil derfor kun være basert på mine personlige inntrykk av mat og spisesteder ut i fra hva jeg foretrekker og de som leser anmeldelsene må ta utganspunkt i dette.

  Andres innspill og erfaringer er hjertelig velkomne, dette gir jo bare et bredere perspektiv. Jeg er fullstendig klar over at forskjellige folk liker forskjellige ting og at det er vanskelig å gi et helhetlig bilde ut ifra en enkelt erfaring med et sted. Det er imidlertid ingen grunn til å kritiseremin min personlige smak. Jeg liker sashimien mør, ikke seig, og fisk med mye smak. Om det betyr at jeg liker opptint fisk, vel, så er det vel det jeg liker, da. Hva er vitsen med å kjøpe mat som ikke smaker noe? Jeg er heller ikke noen tilhenger av ponzu-saus, som jeg sa i denne anmeldelsen ("det er ikke min greie"). Du er velkommen til å like den selv om jeg ikke gjør det. De som kjenner meg og derfor følger denne bloggen kjenner mine personlige preferanser bedre og får dermed en bedre sammenheng en de som bare leser enkeltanmeldelser.

  Jeg snakker ikke som sushi og sashimi om hverandre, jeg bruker sushi som et samlebegrep, og sashimi som spesifikk referanse til "ren fisk", noe de som følger bloggen vet. Det kan derfor bli utydelig i enkeltinnlegg, og det beklager jeg.

  Jeg har derimot ikke sagt et ord om utvalget hos TF, så det er det ingen grunn til å påpeke.

  Det du mener jeg klager på er helt faktiske observasjoner, jeg har også påpekt at jeg ikke forventet sprø tempura.

  Det negative med Tasty Food er imidlertid ikke maten, men at de lover ting de ikke kan holde, som "fersk mat lever til et gitt klokkeslett" som egentlig er opptint fisk lever veldig mye senere. Om de ikke hadde oppgitt klokkeslett hadde jeg heller ikke forberedt meg på å få mat til angitt tid.

  SvarSlett