torsdag 13. januar 2011

Cosmo Thai Sushi, Munkedamsveien

En onsdagettermiddag var vi begge slitne og sultne og erfaringsmessig er det ingenting som løfter humøret og blodsukkeret bedre enn sushi. Så vi satte snuten mot en plass vi lenge har hatt lyst til å prøve; Cosmo Thai Sushi.

Vi kom inn i et stilig lokale, lyst og moderne ved første blikk, men de har også en lun og intim kjeller man kan sitte og kose seg i. Vi ble eksortert til et enkelt, men elegant dekket bord av en kjekk ung mann.

Denne restauratenten har to menyer, en Thai og en Sushi. Sushimenyen var innholdsrik, med varierte mixmenyer og utallige enkeltbiter, bl.a. tilbyr de både fois gras, hval og ål i tillegg til de mer klassiske bitene. Vi bestemte oss for å se om "Sushi Moriawase" holder standarden til den gode gamle fra Sushi Bar i Trondheim.

Vi ble servert rekechips, vann og brus med stor iver og godt humør, og ikke lenge etter fikk vi servert hver vår rimelig enkelt anrettet tallerken sashimi på bordet, sammen med en herlig ponzu-saus. Bitene var saftige og rike på smak, så det gjør ingenting at de var en anelse store (mer for pengene?). Det eneste jeg savnet på en så flott plass var ris ved siden av.... Så kom en stor tallerken med sushi ngiri og maki. Vi fikk nøye forklart av servitøren hva bitene var og det satte vi pris på; det var nemlig ikke en laksebit å se!!! Foie gras, hval, scampi, kongekrabbe, tunfisk og hamchi ngiri i tillegg  noen tempura med scampi og noen med kongekrabbe og kronen på verket; lakserogn gunkan maki. Stort stort pluss, her var det ikke en crabstick å se! Bare fine saftige biter fulle av smak. Makiene var bokstavelig talt en munnfull, men vi klager ikke ;)

Vi måtte bare avslutte med dessert etter en slik opplevelse, og fikk en nydelig mango-pudding.

Vi er kjempefornøyde med Cosmo Thai Sushi. De går ut av boksen og serverer spennende, kreative biter. Her trenger du ikke forvente at en mix-meny blir fyllt med laks. Servicen er upåklagelig. Samtidig er ikke prisene uoverkommelige, ihvertfall ikke på lønningsdag ;)

Pris: Greie restaurantpriser, Sushi Moriawase for 2 personer: 600,-
Smak: 5,5/6.
Service: 6/6.
Atmosfære: Moderne og koselig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar