mandag 22. november 2010

Mio Sushi, Bislett

På et hjørne rett nedenfor Bislett Stadion ligger Mio Sushi, enda en av de "enkle og greie" sushiplassene i Oslo. Legg merke til at jeg ikke sier "restaurant". Mio har en koselig atmosfære, noen enkle bord og en krok med "sofa", fine "veggmalerier" og en innbydende disk med to hyggelige japanere bak.

Menyen er akkurat så variert at vi ikke helt klarer å bestemme oss. Vi havner på stor sashimi, tempura; en med scampi og en med kongekrabbe, lakserogn, kamskjell og chilimajones, og regnbuerullen. Mannen vil også prøve seg på en tofurull.

Selv om det er flere som kommer innom og vil ha med seg mat hjem, tar det ikke lang tid. En smilende dame serverer oss den grønne teen vår med en gang, og ikke lenger etter kommer hun med 3 velfyllte tallerkener med fisk. Vi får en liten flaske med husets pounzo og en med soya.

Vi begynner å bli lei av kikkoman soya. Den er salt og smaker ofte brent. Pounzoen var mildere enn vanlig og dermed bedre enn vanlig.

Bitene er passe store, fisken er saftig og smaksrik og passe delikat anrettet. Chilimajonesen dominerer en smule over kamskjellene, men de kommer igjen i ettersmaken. Lakserognrullen er kjempegod! Tempura....kongekrabberullen er faktisk bedre enn scampi, som er litt i seigeste laget.

Mio Sushi gir oss (nok) en helt gjennomsnittlig, "passe grei" sushiopplevelse. Men vi anbefaler dem gjerne. Hyggelige og serviceinnstilte folk og veldig hyggelige priser. Vi er faktisk såpass fornøyd at vi bestemmer oss for å ta med en regnbuerull og en lakserognrull hjem også.

 Pris: Billig
Smak: 4/6.
Service: 4/6.
Atmosfære: Kanskje ikke noe for formelle lag, men koselig og intimt. Perfekt for en middag med "litt ekstra".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar