onsdag 28. april 2010

Le Meo Sushi - Pilestredet

Vi tenkte vi skulle ta middag på en sushiplass Geir hadde oppdaget, og kjørte av gårde til Le Meo. Vi kom til et anonymt bygg rett over gata for Blitzhuset og gikk opp en temmelig anonym trapp. Så kom vi inn i et rom som ved første øyekast fikk meg til å tenke "trailergrillsjappe Asian style". Halvvisne planter i vinduskarmen, plastbuddha samt ymse nips på benkene og 90-tallsvifter i taket, samt bord, duker, stoler og vegger som minnet meg om mine foreldres første blokkleilighet som nygifte ga lokalet en mindre enn stemningfull atmosfære.

Da det ikke kom noen servitør hentet vi menyer selv. Vi ble litt forvirra, disse menneskene har visst en litt egen bruk av de vanlige sushibegrepene, de hadde til og med TO typer tempura maki. Det vi vanligvis benevner som Tempura Maki heter her "varm maki", mens "tempura maki" er kongekrabbe og kimchi. Disse måtte vi jo bare prøve. De hadde også diverse samlemenyer (forsåvidt noe vi liker) og mulighet til "selv-plukk", i tillegg til litt annen asiatisk mat. Vi bestilte hver vår medium Sashimi i håp om å bli mette, pluss en flaske brus vi måtte hente selv i de snasne Cola-kjøleskapet.

Damen kom fort med maten, men istedenfor å gå bort til oss leeeeente hun seg over seksmannsbordet (man kunne velge mellom det eller firmannsbord sammen med "de lokale") og nærmest slengte tallerkene bort. Maten ble riktignok server på en fargerik tallerken formet som en fisk, men var helt ordinært anrettet. De hvite fiskebitene var små, og den ene var ikke engang hvit, men mer grå og i en udelikat form. De røde bitene var TYKKE og STORE. Garnityren var ikke de eksotiske syltede grønnsakene vi vanligvis får, men raspet gulrot og kålrot på seng av isbergsalat.... og porsjonene skuffende små.

Smaken var helt grei, ikke mer å si om det...eller jo, jeg skal utdype litt. Kamskjellet var ferskt og fisken saftig, men ikke for smaksrik. De to tempura maki-typene smakte helt likt og veldig salt. På plussiden hadde Wasabien en intens grønnfarge som tilsier at den muligens ikke kom fra tube.

Fem minutter etterpå var vi verken mette eller imponerte over noe annet enn potteskjuleren laget av reklame for hagemøbler. Og igjen fikk vi møte (eller snarere tvert imot) servicen på dette stedet; Bort til kassa for å plinge med bjellen slik at damen kunne få pengene sine.

Konklusjon: Le Meo er rimelige, men det er rett og slett ikke verdt det. Du får bedre sushi i bedre atmosfære til lik eller lavere pris 300 meter lenger bort. Tror de tjener mest på Take Away, men jeg ville fremdeles gått en annen plass.

Pris: Billig. 60,- for 6 maki, 155,- for 15 biter sashimi
Smak: 2/6. Fersk, men mild fisk
Service: 1/6
Atmosfære: Asiatisk trailergrill. Det er koseligere i bilen vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar