onsdag 21. april 2010

Star Sushi - Frogner


Jeg ankom Oslo i går og vi satte kursen for Star Sushi på Frogner. Først og fremst: Det er IKKE enkelt å finne en parkeringsplass i nærheten.

Vi kom inn i et lite, men stilig lokale. Det er to 2-mannsbord, to 3-mannsbord og to 4-mannsbord plassert opp mot veggene. Lokalet er lite, men høyt under taket og dekorert med lekker pynt i asiatisk stil som virkelig setter stemningen.

Vi satte oss ned og fikk menyen. Det var utrolig mye forskjellig, nesten så det ble forvirrende og vanskelig å velge, men når man så bedre etter var de fleste bitene like, bare med forskjellig fisk. Vi bestemte oss for sammenligningsbiten Tempura maki, en medium sashimi-meny og to makiruller, en med lakserogn og en med chilimajones og vårløk som garnityr.

Vi fikk servert sashimi først. Fatet var veldig lekkert anrettet. Kamskjellene lå mellom sitronskiver, noe som satte sitt preg på smaken. Forsåvidt like greit, for kamskjellene smakte ikke fersk i seg selv. Ellers fikk vi laks, smørfisk og tunfisk. Altså litt lite variasjon, men veldig saftig og rik på smak og helt riktig temperert.

Etterpå fikk vi maki. Vi skjønner ikke helt hvorfor vi ikke fikk dem når de var ferdige, vi liker å mikse maki og sashimi, vi. Disse var helt enkelt lagt på tallerken. Grunnen til at vi ikke har skrevet hvilken fisk som var i rullene er fordi vi rett og slett ikke husker det. Chilimajonesen og vårløken satte så sterk smak på bitene at den satte seg i ganen og ble der. Da savnet jeg å roe tunga med litt sashimi, ja. Et par lyspunkter var det likevel: Makiene hadde veldig god konsistens, mye pga. riktig kokt ris. Og tempura maki'en var varm, saftig og SÅ rik på smak, vår favoritt frem til nå!

Først fikk vi inntrykk av at dette var en "Medium" restaurant, men jeg tror det er fordi sashimien er litt dyrere enn gjennomsnittet og fordi det var så fint der. Makien var imidlertid veldig billig og service og smak var såpass enkel at vi likevel klassifiserer denne som "billig og enkel". Dette er definitivt ikke en av mine favorittplasser, tross god atmosfære og herlig Tempura Maki

Pris: Billig. 60,- for 6 maki, 155,- for 20 biter sashimi
Smak: Fra 2/6 - 4/6. Veldig varierende, med andre ord.
Service: 3/6
Atmosfære: Lite, men stilig lokale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar