tirsdag 5. januar 2010

Nam Kang Sushi, Sentrum


I dag tok vi den kalde gåturen til Nam Kang Sushi i Torggata. Vi gikk opp trappen til 2. etasje og kom inn i et koselig, men ganske kaldt lokale. Peisfyr, dunkel belysning, kinesisk dekor dog veide opp for temperaturen. Det var to personer på jobb, en mann som snakket gebrokkent norsk og en jente som bare snakka engelsk. De var imidlertid veldig hyggelige, kjappe og serviceinnstilte, til og med ovenfor det paret som ville bytte plass tre ganger i løpet av forretten vår.

Forrett, ja. Vi fikk faktisk servert gratis Miso-suppe og en fat med diverse grønnsaker helt uten å be om det!

Menyen var litt sparsom, ingen mixmenyer, bare enten sushi eller sashimi i biter eller hele retter. Vi bestilte en sashimi hovedrett på deling, to porsjoner tempura maki og litt annet (Geir måtte ha ål- og hval-sushi :)

Anretningen var ingen stor kunstnerisk opplevelse sammenlignet med det vi har sett tidligere, selv om vi fikk servert sashimien i en båt!. Makien og sushien var helt vanlig plassert på en tallerken ved siden av.

Fisken var saftig og rik på smak, men her også preget av litt for lav temperatur. Kveiten var nesten frossen. Jeg smakte østers for første gang i mitt liv, det så veldig stilig ut, og smakte helt greit. Tempura maki var god, men hadde fått en slags saus som tok vekk litt av den "tradisjonelle" smaksopplevelsen. Mannen kom bort for å skryte av at all fisken var helt fersk, noe som var greit å høre, men ikke alltid trenger å være et pluss. Faktisk er ofte fisk fra i går rikere på smak (og helt trygg).

Pris: Restaurant-priser, kanskje litt høye for en restaurant som var rimelig enkel både i service, stil og meny. Pluss for inkludert forett :)
Smak: 3/6
Service: 4/6. Litt masete, men rask og hyggelig betjening
Atmosfære: Koselig kinesisk stemning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar